Şemsiye Ayakları

Genel olarak baktığımızda şemsiye ayakları hareketli ve sabit olmak üzere iki ana gruba ayrılır. Kolay taşınabilir olup olmaması, zemine veya duvara monte edip kullanmak isteyip istemem gibi farklı taleplere göre ayak seçimi değişmektedir.

Standart yapıda olmayan şemsiyeleri herkes kendi beğeni ve ihtiyaçlarına göre özellikleri bir araya getirerek kullanabilme imkanına sahiptir. Bu durum şemsiyenin tüm bölümlerinde geçerli olduğu gibi ayak kısmı için de geçerlidir.

Sabit Şemsiye Ayakları

Zemine veya duvara sabitlenebilen sabit şemsiye ayakları yaşanılan coğrafyanın sık sık rüzgar alan bir yer olması sebebiyle tercih edilebilir. Sabitlenmek istenilen yüzeye göre farklı işlemlere tabi tutulabilirler.

Kullanım amacı genellikle; şemsiyenin devrilmesi, bükülmesi veya olası bir kazaya sebep olması gibi ihtimalleri ortadan kaldırmaktır.

Daha küçük alanlar için duvara sahiplenen modeller; havuz kenarı, işletme, büyük bahçe, teras gibi alanlar için ise zemine sabitlenen türler seçilebilir. Ayrıca işletme önüne, kapı girişine sabitlenen yarım şemsiyeler oldukça modern ve şık bir görünüm kazanmanıza da yardımcı olur.

Tekerlekleri olmadan kullanılan kum veya su doldurulan bidon hazneleri de bulunmaktadır. Görünüm bakımından kısmen sabit şemsiye ayağı olsalar da iç kısmı boşaltılıp rahatça çıkarılıp taşınabilmektedir.

Hareketli Şemsiye Ayakları

Frenli tekerlek sistemine sahip olan hareketli şemsiye ayakları çok rahat bir noktadan başka bir noktaya taşınabilir. Özellikle ağır olan şemsiyeleri zeminden hareket ettirerek havaya kaldırmak zorunda kalmadan rahatça taşıma imkanı sunar.

Düşmesini engellemek için ayak bölümünde su veya kum doldurma haznesi veya mermer, taş blok yerleştirmek için küçük bir plaka bölüm bulunur.

Şemsiye Ayakları Fiyatları

Farklı türde, özellikte ve ebatlarda olabilen şemsiye ayaklarının fiyatları da değişkendir. Web sitemizin iletişim kategorisinde yer alan bilgileri kullanarak hemen bizi arayabilir ve ayaklar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir